söndag 5 maj 2013

Detox-bröd-glutenfritt!

Att byta ut saker är ett måste om man ska göra förändringar i sin kost. Jag älskar att baka bröd och det är kul att variera sig. Detta bröd liknar mer ett mjukt fröbröd och är glutenfritt.

1 stort bröd:
1 msk fiberhusk
1 dl vatten
1 1/2 dl linfrön
2 dl solroskärnor
2 1/2  dl kokosflingor
200 g mandlar (grovt hackade
4 ägg
4 msk olivolja eller kokosolja
1 msk mald kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk havssalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader. Blanda fiberhusk och vatten och låt stå 5 minuter. Blandade torra ingredienserna med en mixerstav så att de finfördelar sig lite. Blanda alltsammans. Forma till ett bröd, 3-4 cm högt. Låt stå i ugnen i 60 min eller längre, beroende på hur spröt du vill ha brödet. Skär i bitar och njut med en klick smör på. Lycka till!

Receptet är taget ur Sannas Matbok - för den självläkande människan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar