söndag 26 maj 2013

Nötbröd - glutenfritt

Här kommer ett recept på ett väldigt enkelt och nyttigt bröd. Även detta kommer från Ellen :) Måste provas! Såklart är det glutenfritt eftersom jag försöker att hålla mig borta från gluten...


Ingredienser:
2,5dl mandelmjöl
2,5dl finhackade valnötter
50g smör
50g kokosfett (Holistic)
3 ägg

Gör så här:
Lägg fram smöret för att få det rumstempererat. Finhacka valnötterna eller de nötter du vill ha i. Blanda ihop alla ingredienser väl, det ska bli en grötliknande konsistens. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper, forma den så likt en rulle som möjligt. Strö över pumpakärnor eller liknande på ovansidan. Baka brödet i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter.

Ät och njut med en klick smör :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar