lördag 22 november 2014

Glutenfri morotskaka



I helgen bakade jag något som jag tänkt baka länge, morotskaka. Jag gillar verkligen morotskaka. Men jag ville förstås försöka göra den lite nyttigare och fick för ett tag sedan ett recept på en glutenfri variant från Kitty. Kitty är en tjej jag träffade när jag gick min PT-utbildnig. Hon delar med sig av grymma recept och de finns att hitta på självaste Leila Lindholms hemsida, http://blog.leila.se/kitfit/ Jag rekommenderar varmt ett besök där. Brukar sno lite recept från henne, testa dem och sedan även lägga ut mina favoriter på min blogg. Här är morotskakrecept, med frosting, gjord på mitt sätt (med hjälp från syster). Riktigt fräsht och gott.


Kittys Morotskaka
ägg
1 dl kokossocker
2 msk avagesirap
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
3 msk kokosfett
1 dl mandelmjölk (funkar med vilken valfri mjölk du vill)
En nypa salt
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk kanel
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Ca 4 dl rivna morötter (ca 2 stora morötter)
Gör såhär:
Blanda ägg, kokossocker och agavesirap tillsammans. Blanda sedan kokosmjöl, mandelmjöl, vaniljpulver, salt, ingefära, kardemumma, kanel, och bakpulver tillsammans i en separat bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i de äggblandningen. Tillsätt sedan resten, alltså morötter, mjölk och kokosfett och blanda allt tillsammans.
Bröa en sockerkaksform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 -40 min (beroende på ugn). Känn efter om den är klar, den ska inte vara kladdig!
Frosting
1 dl cashewnötter
1 dl kokosmjölk
1 msk honung
Gör såhär:
Mixa allt i en mixer, servera till eller dekorera som frosting!
Frosting à la Emma:
100 g philadelphiaost, 60 g smör, 3 dl kokosflingor, 1 dl florsocker (i vanlig är det egentligen 4-5 dl) 1 tsk vaniljpulver, 1 msk citronsaft (från en citron). Blanda ihop och bred ut på kakan. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar