Kittys Morotskaka
3 ägg
1 dl kokossocker
2 msk avagesirap
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
3 msk kokosfett
1 dl mandelmjölk (funkar med vilken valfri mjölk du vill)
En nypa salt
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk kanel
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Ca 4 dl rivna morötter (ca 2 stora morötter)
1 dl kokossocker
2 msk avagesirap
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
3 msk kokosfett
1 dl mandelmjölk (funkar med vilken valfri mjölk du vill)
En nypa salt
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk kanel
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Ca 4 dl rivna morötter (ca 2 stora morötter)
Gör såhär:
Blanda ägg, kokossocker och agavesirap tillsammans. Blanda sedan kokosmjöl, mandelmjöl, vaniljpulver, salt, ingefära, kardemumma, kanel, och bakpulver tillsammans i en separat bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i de äggblandningen. Tillsätt sedan resten, alltså morötter, mjölk och kokosfett och blanda allt tillsammans.
Bröa en sockerkaksform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 -40 min (beroende på ugn). Känn efter om den är klar, den ska inte vara kladdig!
Blanda ägg, kokossocker och agavesirap tillsammans. Blanda sedan kokosmjöl, mandelmjöl, vaniljpulver, salt, ingefära, kardemumma, kanel, och bakpulver tillsammans i en separat bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i de äggblandningen. Tillsätt sedan resten, alltså morötter, mjölk och kokosfett och blanda allt tillsammans.
Bröa en sockerkaksform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 -40 min (beroende på ugn). Känn efter om den är klar, den ska inte vara kladdig!
Frosting
1 dl cashewnötter
1 dl kokosmjölk
1 msk honung
1 dl kokosmjölk
1 msk honung
Gör såhär:
Mixa allt i en mixer, servera till eller dekorera som frosting!
Mixa allt i en mixer, servera till eller dekorera som frosting!
Frosting à la Emma:
100 g philadelphiaost, 60 g smör, 3 dl kokosflingor, 1 dl florsocker (i vanlig är det egentligen 4-5 dl) 1 tsk vaniljpulver, 1 msk citronsaft (från en citron). Blanda ihop och bred ut på kakan. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar