lördag 22 november 2014

Hirsbiffar med kvarg/kesella



För några år sedan hittade jag detta recept i ICAs buffétidning. Hirs är glutenfritt sädesslag som är rikt på mineraler bland annat järn.  Det var några år sedan jag gjorde dessa men i helgen var det dags. Jag försöker äta mer vegetariskt, kyckling, fisk och skaldjur nu och utesluta rött kött. Det går väldigt bra måste jag säga och har gett mig ny matinspiration. 



Recept nedan för 4 personer:

2 dl hirs
3/4 dl kesella
1 ägg
1 dl ströbröd
1 liten rödlök
150 g fetaost
10 soltorkade tomater
salt, svartpeppar, olivolka till grillning

1. Koka hirs och låt svalna. Blanda med kesella, ägg och ströbröd
2. Hacka rödlök, tärna fetost, finhacka soltorkade tomater och rör ihop till en jämn smet.
3. Tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till tolv bullar och stek ca. 5 minuter på varje sida. 

Passar bra att äta till ris, potatis eller en stor, blandad, sallad. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar