onsdag 16 december 2015

Home sweat home - 1 år senare...

För ett år sedan blev vi husägare. Vi köpte ett hus i Skogstorp, där inte mycket var gjort sedan bygget 1965. Ändå var huset väldigt fräscht, men det innebar för oss en hel del renovering. Mycket har hänt på ett år och nedan kan du se vad. Fortfarande finns det en hel del att göra, men det är kul att sätta sin egna prägel på ett hus och skapa sitt egna drömhus. Vi är nu en bra bit på väg.


Hallen är det vi är mest nöjda med. Det vi gjort är att byta golv och lägga klinker, bytt tak och satt i spottar, bytt väggar, satt för en dörr och tapetserat. Bytt ytterdörr och bytt dörrar till alla rum. Vi har målat tratten vit och bytt nålfiltsmatta.


I finrummet har väggar byts ut, dörr sattes för, nytt tak, spottar, tapetsering och nytt parkettgolv. Vi satte in ett nytt valv i ingången.
I vardagsrummet byttes väggar och tak, spottar sattes in och tapetsering gjordes. Vi bytte ut dörrarna och gjorde ett valv in istället


I sovrummet byttes väggar, tak, spottar sattes in, tapetsering och nytt golv.



Så här såg det ut i hall, badrum och Mejas rum för ca. 1 år sedan.


Mejas rum blev mindre och badrummet blev större. Nya väggar sattes, det målades och golvet byttes.


I badrummet sattes kakel, klinker och golvvärme. Taket byttes och spottar sattes, vägg slogs ut och badrummet blev större. Kvar nu är att sätta in ny toa, handfat och badkar. Utrymmet där duschkabin och skötbord står fanns tidigare inte.


I köket har inget gjorts, mer än tapetsering av en vägg. Men framöver väntas en totalrenovering.

På övervåningen har än så länge bara ett rum gjorts iordning. Det är allrummet. Där har det tapetseras och trappan har målats vit. Fönster och dörrar har bytt färg från bruna till vita.


Det fanns ingen altan när vi flyttade in. Så vi byggde en gigantisk sådan i början av sommaren.


Vävrum byttes till yogarum.


Hela tvättstugan var gul o brun, så den målades vit. Även trappan målades vit.


Alla dörrar var bajsbruna i källaren och väggarna täckta med brun väv. Den togs bort och väggarna målades vita.


Det mesta med huset har min käre sambo gjort. Han har kämpat hårt och gjort ett riktigt bra jobb. Viss hjälp har vi fått från familj och vänner. Jag har hjälpt till med att måla och tagit hand om vår käre dotter. Det har varit ett intensivt men bra år. Fokus har varit på huset. Nästa år blir det lite lugnare på den fronten. Men självklart fortsätter vi med att skapa vårt drömhus.

2 kommentarer:

  1. Bra jobbat Jonas! Har kämpat med några helrenoveringar av hus genom åren jag också. Sålde mitt senaste hus i somras för att prova på att bo i lägenhet. Har börjat renovera lite redan, walkin closet blev första större projekt i Januari kommer köket att helrenoveras.

    SvaraRadera