tisdag 6 november 2012

Solens läkande kraft

Sol, ljus och värme har en alldeles särskild förmåga. De kan läka sår och bota ens kropp mot många gifter. Som svensk törstar man gärna efter solen med jämna mellanrum. Men det är också frånvaron av sol som gör att solen kan ha en positiv inverkan på oss när den tittar fram. Vi kan njuta och uppskatta den. Sol varje dag skulle förmodligen inte göra oss lika gott. Var årstid har sin charm och sina för- och nackdelar. Men den här tiden på året är det förstås extra viktigt att ta vara på de soltillfällen som ges. Eller kanske kan du unna sig en resa till värmen?

Ofta kan tankar förgifta ens kropp och jag har precis läst en bok om hur man kan träna sig i att inte låta det hända. När vi fastnar i våra tankar kan det ibland vara svårt att komma vidare och släppa taget om de tankar vi har om hur det "borde" vara eller om hur det "borde" ha blivit. Ibland blir inte saker och ting som man tänkt sig. Då handlar det om att gå vidare och se sig om efter nya vägar. Det är viktigt att inte stanna i det man är, för att man möter hinder på vägen och ibland även återvändszoner. Vi alla har säkert olika strategier att ta oss vidare. Det viktigaste är att vi har ett sätt. Ofta spelar vikten av vilket sätt mindre roll. Mitt allra bästa tips till att finna nya vägar är genom rörelse, sol och värme. Jag var verkligen på rätt plats vid rätt tillfälle veckan som var. Jag laddar om, tar nya tag och ger aldrig upp!

För dig som inte har möjlighet att resa till värmen. Omge dig med ljus och värme på alla sätt du kan komma på. Tända en massa ljus, brasor, klä dig i färger som lyser upp, ta varma bad ofta, träna din kropp varm. Tänk också på att klä dig varmt så du inte går runt och spänner dig för att du fryser. Och viktigast av allt:
- Ta vara på den sol som tittar fram emellanåt. Ut och sug in den energi som solens strålar har att ge. Tro på solens läkande kraft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar