torsdag 1 november 2012

Din fysiska ålder

Har du någon gång känt dig yngre eller äldre än vad du egentligen är? Under förra veckan dök ämnet "fysisk ålder" upp under flera samtal som jag hade med människor. Idag är åldern mer en siffra än någonsin förr. Det finns inga rätt och fel längre som är beroende av åldern. Ingenting är omöjligt. Så vilken ålder väljer du?

Det finns 20 åringar som idag har en fysisk ålder närmare 50. Och ja, det begränsar en i livet. Samtidigt finns det 50 åringar som har en fysisk ålder närmare 30. Det bästa med den fysiska åldern är att vi faktiskt kan förändra den. Ja, det är sant, vi kan bli yngre. Genom träning, rörelse och en hälsosammare livsstil kan vi föryngra oss. Vi gör det genom medvetna val. Jag vill inte förringa någon ålder, men jag tycker vi ska utnyttja kroppens fulla potential. Bara för att du är 50 behöver du inte ha dålig kondition och krämpor. Men det finns ett visst samband mellan de 2 sistnämnda...

Så fundera på vilken fysisk ålder du har i relation till din ålder på pappret. Vill du känna dig yngre eller gör du det redan?
Summa, summarum:
- Se varken din ålder eller din kropp som en begränsning. Allt är möjligt och det är aldrig försent för en förändring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar