söndag 15 december 2013

Falaks resa - dag 175

Efter ett långt uppehåll är Falaks resa äntligen tillbaka. Det är inte så att Falak legat på latsidan, men vi har haft svårt att ses och det har dykt upp mycket saker, så som det kan vara i livet. Det var hela 2 månader sedan vi sågs för att träna tillsammans insåg jag idag. Som tur är har Falak skött sin träning väldigt bra på egen hand. Den senaste månaden har dock Falak inte kunnat träna pga höftont och förkylning. Innan dess har hon kört på på egen hand med framförallt Milon som är ett cirkelgym som finns på Forever träning och Hälsa. Det har gett henne grym effekt och som mest har Falak varit nere på - 12 kg. Den senaste månaden när träningen inte har fungerat har det lett till lite slarv med kosten också. Ofta går detta hand i hand och det är en faktor till att det är så viktigt att hålla i båda delarna. När man hamnar i en svacka kan det vara svårt att ta sig upp igen och det har Falak känt av. Då är det bra att ha en PT som kan hjälpa till så att svackan inte blir för utdragen. För ju längre tiden går, desto svårare är det att komma igång igen. 

Idag var vi dock igång igen och nu ska vi få till mer kontinuitet med att ses, en gång/vecka. Det första vi gick igenom idag var några övningar som har som syfte att stärka höften. Det är mycket enkla övningar som jag vill att Falak gör varje dag. De tar ca. 10 minuter. Efter det körde vi en typ av HIT- pass, ett intervallpass där vi jobbade med en övning i 45 sek, för att sedan gå vidare till en annan med kort vila. Det för att hålla en hög intensitet hela passet igenom. Att träna med Falak idag är så stor skillnad mot hur det såg ut i början av sommaren. Framstegen är enorma.

Vi avslutade dagen med att väga och mäta Falak. Här är resultaten:

Vikt: 71,2 kg (- 10,2 totalt sedan 17:e juni)
Överarm: 31,5 cm (-2,5)
Bröst: 90 cm (-4)
Axlar: 105 cm (-2 )
Navel: 85,5 cm (-7,5)
Höft: 107 cm (-10)
Lår: 64 (-3)

Falak har gjort en enorm resa och vi är inte ens halvvägs än. Nu tar vi nya tag efter en lite sämre månad. Mot nya möjligheter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar