söndag 4 augusti 2013

Falaks resa - dag 40 - hinder...

För många som kommer igång och tränar möter de flesta av hinder efter ett tag. Det är hindren som ofta kommer att vara avgörande för om den nya livsstilen håller i sig eller inte. Klarar man att ta sig över eller gör hindret att man vänder om igen?

Dag 40 mötte Falak ett ganska stort hinder. Vi skulle ut på ett löppass vilket Falak verkligen såg fram emot. Ganska tidigt insåg Falak dock att löpningen inte skulle vara möjlig för smärta i benhinnorna. Istället blev det en promenad med pulshöjande övningar i naturen, något Falak gillade. Vi använde oss också av Vilstas utegym. Så vi fick till ett bra träningspass, även om det inte blev som det var tänkt. 

För Falak som verkligen gillar att springa och ser fram emot att kunna springa, är detta såklart tråkigt. När kroppen säger ifrån måste man dock lyssna. Och även om Falak gärna vill springa, så är inte hennes kropp redo för det än. Då behöver man tänka nytt och ändra till något som fungerar. Självklart är det en utmaning att ta sig midare från nederlag och då är det perfekt att ha en PT som kan hjälpa en vidare. För här är det lätt att se det som ett misslyckande och därmed tappa motivationen.  

Falaks motivation är fortfarande bra, trots lite motvind. Hon har fått en träningskompis hemma på gatan som hon bor på. De kör zonövningarna tillsammans, liksom pulspasset. Det är toppen att höra och att Falak tar egna initiativ, för att göra de sunda vanorna enklare att hålla vid liv. Nästa vecka ska Falak få lite funktionella styrkeövningar. Det blir sista veckan innan vi börjar jobba och nästa utmaning kommer, att få till vardagspusslet. Men utav det jag sett och ser varje gång med Falak är att inga hinder är omöjliga, ALLT GÅR!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar