lördag 2 februari 2013

Nike Blast - tro på dig själv - dag 1

Årets Nike Blast började med 4 föreläsningar. Den första blev en riktig kickstart:

The happiness revolution
Eric Fernholm bjöd på sig själv fullt ut och bjöd på många skratt. Han pratade om lycka och om kopplingen mellan lycka och pengar. Han menade att trots att vi idag är 3 ggr så rika som för 50 år sedan har vi inte blivit lyckligare. Vi fick vara med i ett experiment, där ena halvan av publiken fick se ett klipp på djur som mår bra och den andra halvan om djur som mår dåligt. Efter det skulle vi komma på idéer kring vad man kunde använda ett gem till. I den grupp som sett de positiva klippen var förslagen fler än den sidan där de sett ett mer negativt klipp. Det han ville framföra med det är att vi blir mer kreativa när vi mår bra. När vi är negativa tänker vi mer smalt.

Han pratade också om att man skulle tro på sig själv och ifrågasatte om vi fick vårs bästa idéer på jobbet eller utanför? Han pratade om forskning som visar att optimistiska personer lever längre än pessimistiska, efter ett försök med nunnor. De optimistiska nunnorna levde 10,5 år längre än de andra!!! Ha roligt och se till att må bra. Hitta FLOW:
- balans mellan utmaning och kontroll
- tydliga mål
- direkt feedback
- oavbruten koncentration
Han avslutade föreläsningen med att säga:
- Prova själv att göra små förändringar till ett mer positivt liv. Lite varje vecka. Då kan du nå hur långt som helst!

2:a föreläsningen var:
Bygg ditt personliga varumärke, med Jacqueline Kothebauer. Hon gav många tips till hur man förverkligar sin dröm genom att skapa och promota sitt varumärke. Hon gav mig många bra tips som jag garanterat kommer att ha nytta av i min framtid. Och första steget har jag redan tagit och även några steg till. Men än är jag bara i början av vägen som sträcker sig längre och längre uppåt.

3:e föreläsningen hette:
Multifitness mind, med David Jonsson och David Mörk. Även dem pratade om glädjen för att uppnå bättre resultat i vår träning. De nämnde vikten av mål i träningen, både långsiktiga och kortsiktiga. Mätbara mål, uppnåeliga och utmanande. De pratade också om vikten av att vara här och nu när man tränar. Att se sin träning som sin fristad, att släppa taget om annat och att hålla fokus på det man gör. De tog även upp att man gärna ska förbereda sig innan man går till gymmet. Just för att få det man gör så effektivt som möjligt, för bästa resultat. Vidare pratade dem om att våga misslyckas och lära sig av det istället för att känna oss misslyckade. De pratade också om att våga ta plats när man tränar och göra det med rätt attityd. De pratade om tid och att du har ett val. Ta tid för hälsa nu eller tid för sjukdom senare i livet. De pratade om att förändra sitt liv med träning och att det i sin tur genererar fokus i andra situationer i livet. Att se träning som en skola för andra saker i livet. Slutligen - heja på dig själv, gör det du tycker är kul och träna med hjärtat!

Även dagens sista föreläsning med Kodjo hade budskapet att förverkliga sin dröm och göra det man är bra på och tycker om att göra. Blandat med många skratt bjöd han på sin resa som han tyckte hade skett mot alla ods. Även han pratade om att tro på sig själv. Och en mening han återkom till var följande:
- Låt inte din rädsla för att misslyckas överträffa ditt behov av att lyckas.

Efter alla föreläsningar var det skönt att få köra den nya bodybalancerealisen. Och där finns det lite utmaningar att se fram emot. Efter det var det ett yogapass på engelska som flöt på. Det bjöds på några roliga och utmanande positioner, men inte så mycket mer än det. Sedan var det dags för Spinning med Minica Björn - Last night a DJ saved My life. Och Monica tar med sig en riktig upplevelse till Globen, en live DJ. Det har man inte kört till förut. Stämningen var på topp och att inte ta ut sig trots slutet på dagen var en omöjlighet. Monica är också mycket bra på att förmedla känslor i Spinning. Bara genom att titta på henne är fantastiskt. Hon är liksom ett med cykeln. Hela kroppen är med i varje rundtramp. Avslutningsvis fick jag prova organic bodywork. En spännande träningsform som jag gärna utforskar mer.

En mycket nöjd Emma lämnar Globen med ledorden:
- It's all in you, let yourself shine!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar