onsdag 19 februari 2014

Nöt- och russinbräck

Socker är livsfarligt, men emellanåt också livsfarligt gott. Här är ett recept på ett lite nyttigare alternativ än chokladgodis och som ger en riktig energikick. Byt ut den ljusa chokladkakan, detta är sååå mycket godare och superenkelt att göra :)

Grundecept Nöt- och Russinbräck:
2 dl hasselnötter
50 g smör
200 g mörk choklad (ju mörkare, desto bättre, minst 80%)
3 msk ljus sirap (gärna agave)
3 dl russin
2 dl jordnötter
2-3 naturella/krossade riskakor

Tillåt fantasin att flöda. Byt ut jordnötter mot cashewnötter, ha i lite pumpakärnor, experimentera med det du har hemma och det du vet/tror är nyttigt :)

Gör så här:

1.Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet har lossnat, ca. 10 min. Ta bort skalet med fingrarna. (Jag har även hoppat över detta moment vilket också fungerar bra.)

2.Blanda smör, choklad och sirap i en kastrull. Värm så att chokladen och smöret smälter.

3. Dra av kastrullen och ha i de torra ingredienserna.

4. Bred ut smeten på bakpapper och låt svalna. Toppa eventuellt med flingsalt.

5. Bryt i bitar. Förvaras i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar