tisdag 8 april 2014

Falaks resa - dag 288

I söndags, dag 288, gjorde vi återigen vägning, mätning och tester. Det var ett tag sedan sist, men eftersom det vart lite upp och ner med allt de senaste månaderna, har det blivit lite omkastningar. Det var dock väldigt positiva resultat. Falak var för första gången under 70, även om det var på håret med 66,9 kg :) Det betyder att hennes viktnedgång sedan förra året nu är -11,5 kg. Alla måtten pekade nedåt, även om det inte hänt så jättemycket sedan förra mätningen är det skönt att kurvan inte vänt uppåt. Falak har ändå i det stora hela lyckats hålla i sin hälsosamma livsstil. Störst minskning var det nu runt låren, vilket Falak själv trodde innan mätningen. Det är där hon nu har känt mest förändring. 

Det är lite kul att Falak numera är känd som en riktig friskus på sitt nya jobb. Är spännande hur det går att ändra sätt att bli sedd på, när man ändrar sin livsstil. Människor runt omkring oss är viktiga där. Då andra ser en som en hälsosam person kan det också vara en morot och sporre för att hålla livsstilen vid liv. Men samtidigt kan det också vara människor omkring oss som försöker hindra oss från att uppnå våra mål med en hälsasam livsstil. Alla är inte lika peppande och positiva. Kanske är det andras dåliga samvete som spökar, eller bara ett annat sätt att se på livet. Där behöver vi vara starka och göra de val som känns rätt och bäst för oss här och nu, inte för andra. Det finns såklart 100 anledningar till att välja en hälsosam livsstil enligt min mening och alla är viktigt för att hålla i ett positivt mönster. Gamla, osunda vanor smyger sig så lätt på...

Framöver kommer vi väga och mäta oftare, för att hålla motivationen uppe och kämpa mot Falaks mål, utlandsresan i augusti. Men vilka resultat det har blivit. Se bara nedan. Inte samma ihopsjunkna tjej som knappt kunde gå, vilken jag mötte i juni förra året.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar