torsdag 20 mars 2014

Falaks resa - dag 255 - harmoni

Falak har inte alltid turen med sig när det gäller att hålla igång med träningen. Hennes onda höft spökar och är en hel följetång. Förra måndagen när hon träffade läkaren fick hon återigen en kortisonspruta. Denna gång tog den dock tydligen i en nerv, vilket gjorde att Falak fick väldigt ont istället. Hon kröp därifrån och fick senare på kvällen åka upp till akuten för att få smärtlindring. Var en riktig skräckupplevelse. Det känns ibland som att snabba lösningar är sjukvårdens melodi, men roten till problemet har de inte tid att försöka hitta. Falak har verkligen tjatat om hjälp efter sin graviditet, utan att få det. Det verkar som om ganska många kvinnor som  fått ont efter en graviditet har haft svårt att få hjälp. Det känns som om det skulle behövas mer forskning och kunskap kring detta område. Nu ska Falak dock gå till en sjukgymnast som har ett mer holistiskt sätt att se på kroppen. Håller tummarna för att det ska hjälpa. Jag försöker hjälpa henne så gott jag kan och jobba med övningar som är bra för att stärka upp kring höften.

I somras när vi började träna körde Falak mycket zonövningar, vilket hjälpte henne att få höften bättre. Efter sommaren har hon dock haft svårt att få till det med dem, vilket hon skulle behöva. I söndags körde vi dock ett pass med dem, samt övningar som ska stärka upp kring höften. Det blev ett lugnt pass, men det är också vad Falak själv njuter mest av. Så nu ska hon verkligen försöka få till zonövningarna några tillfällen per vecka. 

Falak är fortfarande vid gott mod även om hon förra måndagen trodde det var kört för all framtid. Hon ville ändå komma igång så snart det var möjligt och nu är hon på bättringsvägen. Men höften spökar än och är fortfarande en gåta. Men inga mer sprutor har Falak kommit fram till och det glädjer mig :) Snabba lösningar är bara tillfälliga... Långsiktig träning är det som ger resultat. Det gäller bara att hålla i och orka kämpa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar