söndag 30 december 2012

Tempelgrottan och X-fit 3000 - dag 8 på Training Camp Thailand

Dag 8 var det dags för utflykten tempelturen. Tyvärr blev Jonas dålig kvällen innan och hade hög feber och dålig mage, så han kunde inte följa med. Det var väldigt synd då turen var väldigt bra. Vi började med att åka iväg med små båtar här från stranden. Först åkte vi till apön, för att bjuda aporna på bananer. Sedan åkte vi igenom en mysig fiskeby. Efter det gick vi iland vid ett ställe, där vi till fots skulle ta oss til ett tempel som låg inne i en grotta. Det var en ganska tuff stigning upp, men väl framme var det väl mödan värd. Det var en fantastisk syn att se templet lysa upp av solens strålar. Var inte alls som de vanliga templena man ibland har åkt runt och tittat på i Thailand.

Väl tillbaka där vi började vandringen serverades vi mat. Det var en massa mat och olika rätter som skickades upp på borden på löpande band. Mycket gott och spännande. Efter lunch var det tid för lite sol och bad på den fina stranden,men jag fastnade med trevligt folk och pratade hela tiden istället. Vilket kändes mer givande. Vi avslutade turen med buss hem, eftersom det blåst upp en hel del. Då han vi även med att se Mr. Jörgens favorittempel, han som är ansvarig här på Campen.

Väl hemma hade vi 10 minuter på oss innan Blossom skulle köra din klass x-fit 3000. Det är en crossfitklass där du aldrig innan vet vad som komma skall. Idag var det grundövningar som stod på schemat. De skulle göras i högt tempo och i en följd. Först var det 10 av varje, sedan 9, sen 8 osv, ända fram till 1. Då skulle man ropa time för att få tiden på sitt utgörande. Ett spännande upplägg som jag tidigare inte provat på. Lyckades dock få 2 stora blåmärken...

Dagens träning avslutades med tempelrunfan, 4,5 km löpning. Tog den korta rundan och fick därför varmdusch,. Är lite av en lyxvara härnere. Middagen blev på rummet och i sängen. Tog med mig mat till Jonas på rummet och snälla hjälpte mig så att jag fick med mig allt. Sista föreläsningen handlade om att träna med rätt puls för bästa resultat. Det var Daniel, som är idrottslärare och löptränar landslagskillar, som återigen pratade om vikten att inte träna för hårt när du kör distans och även vid intervaller. Det är viktigt med återhämtning och variation för bästa resultat. Många bra tankeställares fick jag, även om jag redan innan under veckan här ändrat mitt sätt att se på löpträning. Och det är väldigt spännande att höra hans historier om hur han genom att träna personer på rätt sätt, fått dem att utvecklas otroligt. Han pratade också om att träna en högvecka och en lågvecka o sin träning, för att även där uppnå variation och bättre resultat. Mycket av detta känner jag igen från vad Joanna pratat om på sina spinningpass. Daniel mena att 75 % av träningspassen ska vara på distansnivå och 25% på intervallnivå.

Så, som vanligt en mycket givande dag här i Thailand. Suger in mig allt jag kan och tror jag har växt flera centimeter.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar