onsdag 17 september 2014

Äppelkaka - fri från vitt socker och gluten

Såå gott!!! Måste provas. Ett recept från en facebookvän. Enkelt att slänga ihop, klar på 45 minuter. 



Äppelkaka - recept
äpplen
4  ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker
2 msk agavesirap
3 msk kokosmjöl
1 dl (eko) kokosmjölk eller mandelmjölk (jag tog mandelmjölk)
50 gram (eko) smält smör (alt. kokosfett om du vill ha en laktosfri version)
2 tsk bakpulver
2 tsk (eko) vaniljpulver
Blanda ägg med kokossocker. Blanda alla torra ingredienser tillsammans och vänd ner i smeten. Ha i sirap. Smält smöret och häll i kokosmjölken, vispa ner i smeten. Bröa en rund form med löstagbar botten och häll i smeten. Skär äpplena i skivor och lägg på toppen av smeten. Krydda med kanel. In i ugnen på 175 grader tills den är klar, ca 30 min.
Tillbehör, om man vill. Jag har ej testat det, utan körde utan denna gång.
Cashewgrädde - recept
2 dl naturella cashewnötter
0,5 – 1 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
1,5 msk honung (valfritt)
Blötlägg cashewnötterna i minst fyra timmar. Mixa dem sedan tillsammans med vaniljpulvret, honungen och vattnet tills du har en slät gräddig smet. Späd med mer vatten om det behövs. NJUT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar