söndag 24 mars 2013

Dag 5 - träningsinstruktör

5:e dagen började med reflektion över gårdagen och sedan repetition av 3-punktshållningen. Efter det var det genomgång av några nya funktionella övningar i kabelmaskinen. De va lite trixiga att få till, men efter lite nötning satt de. Vi arbetade 2 och 2 med egen träning på den funktionella styrketräningen och instruerade sedan varandra. Sättet att öva in och bli säker på en övning har nu lossnar, vilket känns väldigt bra. Videoklippen på I-paden är ett mycket bra hjälpmedel. Det börjar också kännas som om man börjar bli tryggare och säkrare i sin roll som träningsinstruktör. Det börjar bli enklare att se små saker som behöver justeras. Det gäller bara att lita på att man kan och följa sin egna känsla.

Innan lunchen gick vi igenom konditionsmaskinerna. Som med alla övningar vi gått igenom är det en massa mer att tänka på än vad man tidigare gjort. Det är inte bara att köra för att bli varm inte... Hållningen följer med även här. Medvetenhet i allt man gör, till och med när man står och sitter, det är kursens ledord. Kring min egna hållning finns det en hel del att arbeta med, det vet jag. Det är ganska lätt att acceptera att det är som det är med hållningen och man kanske inte riktigt orkar bry sig. Men en god hållning för en god hälsa är viktigt. Hur känner du dig när du står med en god hållning jämfört med en dålig? Prova det och observera känslan i kroppen. Vilken position känner du dig stark i och fylld av liv? Kom ihåg att saker och ting kan alltid bli bättre och vi kan förändra Det mesta. Vad kan du göra för att förbättra din hållning?

På eftermiddagen hade vi föreläsning om träningsprogram och vi fick träna på att lägga upp ett träningsprogram. Det tyckte jag kändes ganska enkelt. Men mer träning på det blir det imorgon (söndag). Fortsättning följer....







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar