fredag 12 april 2013

Alternativt fredagsfika - sockerfritt!

Idag var det dags för mig att göra fikat för oss "sockerfria". Det blev dadelbollarna, som jag tidigare bloggat om. Vilken succé :) Är så härligt att visa att det nyttiga alternativet kan vara nog så gott. Tror verkligen alla behövde den där kicken idag.

Det är väldigt kul att se hur sockerkampanjen slagit på jobbet. Vi pratar en hel del kring det och det blir ett nytt intresse som väcks hos många. Tror också att kampanjen kom i helt rätt tid. Det pratas och skrivs mycket om det här med sockret och dess negativa konsekvenser nu. Många börjar få upp ögonen för vad sockret gör med våra kroppar och hur det påverkar oss i största allmänhet. Och ja, det påverkar oss på flera sätt. Det är vi nog alla överens om.

Hela 13 st på jobbet har hakat på kampanjen, vilket är jätteskoj. Det bästa med att göra en sak för hälsan är att det ofta väcker fler hälsosamma vanor. När vi öppnar ögonen så är det genast mycket enklare att se andra saker och även få vilja till att förändra mer. Jag rekommenderar er andra att dra igång sockerkampanjer, stegtävlingar eller motionsstegar på era arbetsplatser. Det behöver inte vara så komplicerat alls. Genom att väcka en gemenskap kring hälsotänket blir det också så mycket roligare, men även så mycket effektivare. Sprid hälsa till varandra och dela sunda alternativ. Tillsammans är vi STARKA!

Hur väljer du att leva ditt liv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar