lördag 20 april 2013

Dag 1 - AMT

Var mycket peppad i morse för vad som komma skulle...

1. Funktional Training For Results and Profit, med Marc Edwards. Vet inte om jag läste fel på vad denna föreläsning skulle handla om men insåg ganska snabbt att detta inte skulle bli bra. Den handlade om möblering för funktionella ytor på gym... Tur att mobilen var med. Inte så spännande tyvärr... De sista 10 min var dock ok, då han pratade om funktionell träning och nämnde Paul Chek, som är grundaren till den utbildning jag ska gå på måndag.

2. The Anatomy of Enpowerment, Garret Garells. 2: a föreläsningen på engelska. kändes som en bra förberedelse för mig eftersom 3 dagars kurs på just engelska väntar. Föreläsningen startade med en presentation av Garret som en mycket god talare. Han pratade om sin resa att starta Pink Gloves Boxing för tjejer och vara man. Han pratade om motståndet han mötte för att starta upp något eget och på hur andra inte trodde att han kunde. Han pratade och exemplifierade 3 typer av ledarskap:
- säga, huvudet
- visa, händerna
- låta de se själva, hjärtat
Han förespråkade det sistnämnda och pratade om att ledaren skulle bli ledd av den de leder. Att det är viktigt att visa att man bryr sig som ledare och att alltid jämföra en till en. Vidare pratade han också om att våga ta ett steg utanför sin comfortzone. För att lyckas. En bra föreläsning. Ser fram emot nästa på söndag.

3. Lågkolhydratskost med självaste kostdoktorn Andreas Eenfeldt. En mycket god föreläsare förespråkar LCHF. Han gör det på ett mycket bra och övertygande sätt. Han inleder med att visa vad som hänt under de senaste 30 åren med människans viktutveckling och frågar sig hur det kunnat bli så? Han pratar om att vi måste kasta omkull det vi gjort eftersom det inte verkar ha fungerat och att vi måste tänka helt nytt. Han menar att vi vi ska äta den mat vi är designade för att äta och att den kost som vi så länge ätit med mindre fett och mer kolhydrater varit en modediet, inte LCHF. Han pratar om ett paradigmskifte och visst är det något som händer just nu. Till och med Livsmedelsverket gör om sin tallriksmodell och tar bort en potatis från den... Han har många intressanta aspekter och säger att det idag inom sjukvården ses som helt normalt tatt operera magsäcken för att gå ner i vikt, men onormalt att äta LCHF kost...

4. Lågkolhydratskost och Träning - Den riktiga vägen till Fitness, Form och Fysik med Jonas Bergqvist. Han menar att det går utmärkt att träna på lågkolhydratskost. Han nämner MMS, mjölk, mjöl, socker som saker att undvika. Han tar upp att många normslviktiga idag har en hormonell obalans i kroppen och att övervikt som sådan är en markör som visar på ohälsa. Han nämner också att 20- 25 % idag har risk att bli sockerberoende. Han delar upp lågkolhydratskosten i 3 varianter, strikt, mellan och liberal. Men han förespråkar framförallt den strikta under hela föreläsningen. Han pratar också om ett helhetstänk kring hälsa och att framgångsfaktoren är att kombinera lågkolhydratskost, funktionell träning och högintensiva korta intervaller. Han menar att när maten och träningen samspelar kommer resultaten. Han förespråkar också periodisk fasta och äter själv inte frukost. Han har skrivit och gett ut boken, LCHF och träning.

5. Efter kostföreläsning fick det bli lunch. Hoppade över föreläsningen om instruktörsrollen. Efter lunch blev det GX Trav - Inspiratörsrollen med Elenor Sognefors. Hon pratade kring en CMS utbildning som hon försökte sälja in och hon gjorde det på ett bra sätt. Hon pratade lite extra om just inspiratörsrollen och Top Performer. Hon nämnde 5 nycklar som inspiratör:
- Engagemang
- Personlighet
- Genuint intresse
- Problemlösning
- Bekräftelse
En bra och givande föreläsning som inspirerade mig att utveckla min roll i att inspirera andra.

6. Efter en hel dags stillasittande var det äntligen dags att få röra på sig. Först ut va Powerstrip. En dansklass där man skulle framhäva sin kvinnlighet. Väldigt kul, men en utmaning för mig då jag verkligen för kliva ur min bekvämlighetszone... Men det blev bättre och bättre under timmen och i slutet gick det att slappna av mer och leva sig in i dansen.

7. XCO med Martin Neumeier från Tyskland. Vi hade ingen aning om vad detta var, men jag, Harald och Malin gav det ett försök. Vi satt på oss två marakasliknande tyngder på händerna och sen drog det igång. Det var olika bassteg så som knäböj och utfall där man använde vikterna för att förstärka armrörelserna. Det blev också en hel del bålstabilitetsträning. Riktigt jobbigt och svettigt blev det. Ett bra avslut.

På kvällen var det gala med god buffé. Ett trevligt avslut på en riktigt bra dag.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar