fredag 5 april 2013

Proteinbröd!

Under träningsinstruktörsutbildningen fick jag ett recept på ett proteinbröd som är jätteenkelt att göra. Så för dig som undviker kolhydrater, men ändå vill äta ett "riktigt" bröd. Här har du det:

Proteinbröd

4dl krossade linfrön
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1/2 tsk brödkryddor
kesella (10%)
ägg
20 grovhackade valnötter
Pumpakärnor
En skopa naturellt proteinpulver (om du vill, behövs inte)

Blanda ihop allting. Häll upp det i en avlång brödform som är täckt med bakplåtspapper. Toppa smeten med pumpakärnor. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 70 minuter. Låt sedan brödet svalna innan du skär upp det. 

3 kommentarer:

  1. Låter enkelt gott och bra! :) Måste provas!

    SvaraRadera
  2. Hej, brödet ser gott ut och jag undrar vad du menar med 1 kesella.
    Är det en liten eller en stor burk?

    SvaraRadera