söndag 7 april 2013

Fajitas - med hemmagjort tortillasbröd

Igår fick jag receptet på eget tortillabröd från Lina
(som jag träffade på tränings-instruktörsutbildningen). Ikväll var det dags att prova det och resultatet blev toppen. Jag och Jonas åt en fantastisk Fajitas, med egengjord salsa och guacamole. Kan varmt rekommendera detta. Riktig fredagsmysmat.

Eget tortillabröd:
180 g vetemjöl
180 g grahamsmjöl
0,5 tsk havssalt
1 tsk bakpulver
2 msk rapsolja
2 dl kallt vatten

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör i oljan och vatten och blanda ihop till en jämn deg. Dela degen i ca 10 bitar och lägg gärna degen i en påse (degen torkar fort). Kavla ut en degbit så att den blir så stor som en pannkakslagg. Lägg den i stekpannan och grädda runt 30 sek på varje sida, tills det är lagon stekt. Lägg det färdiga brödet i en plastpåse eller svep in dem i en handduk så att de inte torkar.

Fajitas med kyckling:
500 g kyckling
2 tsk chilipulver
2 tsk (rökt) paprikapulver
2 tsk torkad oregano
1 tsk spiskummin
1 1/2 msk rapsolja
2 finstrimlade lökar
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 röd paprika, ansad i bitar
1/2 gul paprika, ansad i bitar
1/2 zucchini
1 tsk salt

Egengjord salsa:
1/2 röd chili
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/4 burk passerade tomater
4 tomater
1 msk rapsolja/olivolja
1 krm spiskummin
2 krm oregano
2 krm salt

Guacamole:
1 avokado
1/4 lök
1/2 dl gräddfil
2 msk cream fresh

Smaklig måltid!



1 kommentar:

  1. Kul att du prova och gillade det! :) Tyckte det var himla gott jag med! Känns bra utan massa tillsatser! Måste prova alla dina recept på tacos tillbehören! :)

    SvaraRadera