torsdag 18 april 2013

Sockerutmaningen - andra halvlek!

Då har det gått mer en halva tiden för sockerutmaningen. Det verkar som de flesta som kört igång är positiva, men också förvånade över hur lätt det har gått. Många var ganska oroade innan över om de skulle klara utmaningen. En del drömde till och med mardrömmar om att de råkade äta socker :)

Vi hoppade alla på sockerutmaningen med olika anledningar, syften och förutsättningar. En del kände att de behövde gå ner i vikt, en del ville slimma till sig lite, andra gjorde det mer för sakens skull. Att vi idag generellt äter mer socker än vad vi behöver är nog alla med det klara på. De allra flesta människor skulle hälsomässigt tjäna på att skära ner på socker. Sedan behöver man inte få en sockerskräck, men det är viktigt att öppna ögonen och även fundera på vad socker har för inverkan/påverkan i ens liv. Vill man minska i storlek, kan det första steget vara att just ta bort sockret.

Alla verkar trots allt ha klarat utmaningen hittills, utan större problem.  Är vi bara tillräckligt motiverade och vill det, så går det också. Men vi måste vara villiga att anstränga oss. Att vi är en grupp kollegor på jobbet som deltar och träffas 5 dagar i veckan, hjälper såklart till att hålla motivationen vid liv. Det är därför det kan vara bra att göra hälsosamma förändringar tillsammans, för att hjälpa varandra. Flera funderar redan att fortsätta med sockerutmaningen efter april. Själv kommer jag nog lägga till lördagsgodis, men då bara 1 gång i veckan. Det är ju lätt att det gärna blir fler. Försiktig måste man vara, så att inte sockret sakta men säkert smyger sig på. För det är lätt att vi hamnar där. Sockeralternativen är ofta den enkla och billiga vägen. Sätt ett högre värde på ditt liv.

Imorgon är det fredag igen och jag ser verkligen fram emot fredagsfikat, utan socker :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar